Kategorier
VVS

Se över er ventilation i Stockholm

Glöm inte bort att göra en viktig kontroll av ventilation i Stockholm. Att ha tillgång till bra luft när man är inomhus är otroligt viktigt för vårt mående.

Att ha tillgång till en bra luft är otroligt viktigt för vårt välbefinnande. Det spelar ingen roll om du är i hemmet, kontoret, gymmet eller någon annanstans, bra luft behövs. Det finns inget så härligt som att komma ut från storstaden och in i skogen där man kan andas in väldigt frisk och ren luft. Så härlig luft kan det vara svårt att få i sitt hem, i alla fall den härliga doften av skog och natur.

Däremot ska du kunna få en liknande. Man ska inte behöva gå utomhus för att ta några djupa andetag och fylla sina lungor med bra luft. Det ska man även kunna göra inomhus. Men för att man ska kunna göra det, så behöver luften vara i rörelse. Det betyder att man behöver ha ventilation som skickar runt luften. Den skickar ut gammal luft och släpper in ny och fräsch luft igen.

Hur viktigt är det med bra ventilation?

Att vi får luft är rent av livsviktigt, vi kan inte leva utan den. Men det är trots det inte många som är medvetna om hur viktigt det är med bra kvalitet på luften. Många bor i bostäder där det inte finns någon ventilation, där de istället använder sig av självdrag. Självdrag är då man öppnar fönster och dörrar för att släppa in luft. Men hur praktiskt och smart är det när det är flera minusgrader ute?

Att inte ha tillgång till bra luft i hemmet eller annan inomhusmiljö kan faktiskt ställa till med stora problem. Det kan leda till hälsoproblem. Man kan få problem med huvudvärk som inte vill ge med sig, en del blir väldigt trötta, får yrsel och även sveda i ögonen. Det kan innebära att man blir begränsad i livet och inte kan leva det liv man vill. Så ett bra och fungerande ventilationssystem är viktigt.

Hur ofta ska ventilation kontrolleras?

Har man ett eget hus är det upp till en själv att se över så ventilationen funkar som den ska. Givetvis behöver man inte kunna det själv, utan man kan ta hjälp av ett företag som kontrollerar det åt en. Är man däremot en fastighetsägare och hyr ut lägenheter, eller om det är en skola, ett sjukhus eller liknande, så har man vissa krav på sig.

Som fastighetsägare är det obligatoriskt att göra en OVK besiktning vart tredje år. Detta ansvaret, att den ska göras i tid, ligger helt på dem som äger fastigheten. Detta är för att kontrollera att hela ventilationssystemet funkar som det ska. I sådana viktiga byggnader är det otroligt viktigt att luften flödar på som den ska.

Få en helhetslösning på ventilation

Vid detta laget har de flesta förstått hur viktigt det är med bra ventilation i sitt hem, kontor, sjukhus eller var man än befinner sig. Är det dags att göra en OVK besiktning eller bara kontrollera ventilationen i sitt hem, så är det bara att vända sig till ett företag. Det finns företag runt om i Sverige, som i Stockholm, Göteborg, Malmö och så vidare, som kan utföra en kontroll.

Vid en OVK besiktning görs ett protokoll där allting som behöver förändras framgår. Man kan ta hjälp av företaget för att få en bra lösning på ventilationen. Har man ett hus som står helt utan ventilation så är det möjligt att sätta in ett nytt och välfungerande ventilationssystem. Lämna det i proffsens händer så ser de till att allting blir gjort på rätt sätt.

Mer information för dig kan du hitta på webbsida: ventilationstockholm.nu