Kategorier
Bygg

Betonggjutning för ett hållbart resultat

Betong är ett av de mest välanvända material som finns. Det används aktivt och är både tåligt och starkt. Ska du göra betonggjutning så fortsätt läsa här.

Vilma hade nyligen köpt sig ett eget hus. Det var hennes första hus och det var ett renoveringsobjekt, så hon hade verkligen en hel del att göra. Det var dock några saker hon prioriterade först och en av dessa var att få upp ett staket runt trädgården så att hennes hundar kunde springa lösa. Hon ville ha ett rejält staket som satt fast ordentligt så hon inte behövde göra om det snart igen.

Hon kollade upp olika alternativ gällande hur hon skulle sätta fast fyrkantpålarna och kom fram till att det bästa alternativet var att gjuta fast dem. På så sätt skulle hon slippa få en ful metallkant som syntes tydligt. Det kunde bli ett väldigt snyggt resultat och dessutom skulle det sitta väldigt ordentligt. Det skulle helt enkelt vara något som höll väldigt länge.

Betonggjutning för olika områden

När hon ändå höll på med gjutningen, så ville hon inte sluta. Hon hade även ett garage som inte var i så bra skick. Golvet var trasigt på flera olika ställen. Det var givetvis ett betonggolv inne i garaget och för att jämna ut det skulle hon använda sig av betonggjutning. Golvet skulle bli komplett igen så att hon kunde börja använda sig av garaget.

Fördelen med att gjuta var att efter bara runt ett dygn så kunde hon börja använda ytan igen. Detsamma gällde med staketet. På mindre än två dygn hade hon ett komplett staket uppe till sina hundar, så de fick springa lösa medan hon fortsatte renoveringen i deras nya hem. Detta med att gjuta var verkligen ett bra alternativ för henne. Det blev inte bara hållbart, det såg även väldigt bra ut.

Mer information och tips för dig kan du hitta på: lujabetong.se