Kategorier
Målning

Kontakta en målare när det handlar om måleriarbeten

Att göra måleriarbeten kan vissa gånger kräva specialkompetens och yrkeskunskap för att få det på rätt sätt. Kontakta en målare som kan ge dig kvalitet.

De tidigaste målningarna man hittat i Sverige är hällristningarna. Det är nog tur ändå att vi kommit lite längre i målarkonsten idag, även om hällristningarna är intressanta och fascinerande och berättar en historia. Än idag kan man med hjälp av måleri se historiens vingslag på olika sätt.

De som har vuxit upp nu har alltid sett fotografier i färg. Det är lätt att tänka sig att förr i tiden var allt i svartvitt eller gråskala. Det är ju så man ser gamla filmer och foton. Dock vet man tack vare tyger och målningar att det inte var så. Ta ett gammalt hus som man vill renovera varsamt. Börjar man titta vad som döljer sig bakom det yttersta lagret kan man finna en hel färgskatt därunder.

Målare är erfarna och varsamma hantverkare

När man ska måla om är det bra att vara noggrann och försiktig. Även om man planerat en färg eller en nyans kan det i lagren finnas en annan färg som kan inspirera. I gamla hus har de exempelvis tapetserat över gamla tapeter så att man kan hitta flera tapetlager. Har man ett äldre hus man ska måla om på utsidan kan det vara värt även där att skrapa lite försiktigt och se vilka lager som dyker upp.

Det är bra att kontakta en målare som även kan hjälpa till att ta bort underliggande färg eller tapet. Då kan man också få ett bra underarbete sedan till det man tänker byta till. Kanske blir man inspirerad av de lager som ligger under. Ibland kan det bli riktigt häftigt att hitta en nyans och en färg som speglar en fläkt av dåtid.